Atenció! Podeu afegir més productes per estalviar en transport.
Nom(Requerit)
Poblacio(Requerit)
Adreça(Requerit)
Província(Requerit)
C. Postal(Requerit)
País(Requerit)
Email(Requerit)
Telèfon
SOL·LICITAR PRESSUPOST
Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra Política de privadesa.

D'acord Més informació
n° visites: 319703   |    |  Avís legal

TORNAR
LA REFORMA LABORAL I LES ETT

El dissabte de 18 setembre 2010, es va publicar al BOE la Llei 35/2010 de mesures urgents per a la reforma del mercat de treball, procedent del Reial Decret llei 10/2010 de 16 de juny. A continuació, detallem els 10 punts clau d'aquesta reforma a tenir en compte per les empreses en la gestió de les seves relacions laborals, fent especial menció en la seva incidència en les empreses de treball temporal.

1. Contractació temporal: A fi de limitar la contractació temporal, s'imposa una durada màxima al contracte per obra o servei, s'endureix la regulació contra la concatenació de contractes temporals i s'incrementen les indemnitzacions per finalització dels contractes temporals.

2. Extinció del contracte per causes objectives: es dóna una nova redacció a les causes objectives, aclarint què es consideren causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de la producció i es flexibilitzen els procediments.

3. Contracte de foment de la contractació indefinida: S'amplien els col.lectius amb els que celebrar aquesta modalitat contractual per afavorir l'ocupació fixa.

4. Indemnitzacions a càrrec del Fogasa i del Fons de Capitalització per a contractes indefinits: Es crea un programa temporal per tal que el FOGASA costegi parcialment les indemnitzacions per acomiadament objectiu i es preveu la creació d'un Fons de Capitalització que acompanyi el treballador durant tota la seva vida laboral.

5. Bonificacions: Es crea un nou catàleg de bonificacions per contractes indefinits i per a la formació per afavorir l'ocupació de desocupats i joves, i s'amplien les bonificacions previstes per a les empreses en crisi que dins dels Expedients de regulació d'ocupació temporals desenvolupin mesures per reduir els efectes d'aquests sobre l'ocupació.

6. Mesures per afavorir la flexibilitat interna:
S'introdueixen novetats en matèria de modificació substancial de condicions de treball, mobilitat geogràfica, inaplicació salarial dels convenis i es clarifica la possibilitat i conseqüències de reduir la jornada a través dels Expedients de regulació d'ocupació temporals.

7. Contracte en pràctiques i contracte per a la formació: Per afavorir l'ocupació dels joves es modifiquen determinats aspectes en relació amb aquestes modalitats contractuals.

8. Agències de Col.locació: Es legalitza l'existència d'agències privades de col.locació amb ànim de lucre com un agent més de la intermediació laboral, recordant la naturalesa de servei públic d'aquesta.


9. Les empreses de treball temporal: Es revisa la situació d'activitats i sectors prohibits, regulant l'obertura de molts d'ells a partir l'1 d'abril de 2011 i s'incorpora la Directiva 2008/104/CE de 19 de novembre de 2008. D'ara en endavant, les ETT podran treballar en els sectors de la construcció, mineria, indústries extractives, fabricació, manipulació i utilització d'explosius, treballs amb riscos elèctrics, entre d'altres. Per això, ITM ETT ha obert una nova divisió de negoci especialitzada en els sectors detallats.

10. Altres novetats: La Llei introdueix modificacions de diversa naturalesa en textos legals de l'àmbit laboral i de seguretat social que no estaven tractats en el Reial Decret Llei